Przepis i sposób przygotowania na: Królewicz z miodem imbirowym i cynamownowym
Kroki postępowania
Z podanych składników zarabiamy ciasto jak zwykłe kruche, dzielimy na równe dwie połówki i wkładamy do lodówki na 30 min.
Białka ubijamy na sztywno z cukrem.
Do ubitych dodajemy kolejno żółtka i wanilię.
Mąki mieszamy ze sobą i proszkiem.
Dodajemy je lekko mieszając, pieczemy na takiej samej foremce do ciasta miodowe, przez ok 25-30 min w tem 180st.
Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu, nie umniejszamy ilości mleka !
Ja jedynie dosładzam według uznania.
Do ugotowanego, gorącego wkładamy margarynę, czekamy aż się rozpusci, miksujemy na gładką masę.
Na I ciasto miodowe wylewamy połowę jeszcze ciepłej masy budyniowej, powinno to już być gęste więc od razu czas na zimny biszkopt, na to druga połowa masy i II ciasto miodowe, lekko dociskamy i do lodówki.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.