Do obu zmieszanych mąk dodac proszek do pieczenia , margarynę , jajka, żółtko,cukier,cukier waniliowy,szczyptę soli i szybko zagnieść ciasto i włożyć do lodówki.Jabłka winne obrać i pokroić w ósemki a nawet cieniej.Ciasto wyjąć z lodówki , 2/3 rozwałkować a jak się nie da to wylepić nim blaszkę, ponakłuwać widelcem , posmarować dzemem(ja miałam wiśniowy ale moze być i morelowy i inny) i na dżem wysypać pokrojone jabłka. Przygotować budyń Zagotować 2 szklanki mleka , w jednej rozpuścić budynie , dodać cukru i łyżkę masła i mieszając ugotować aż masa zgęstnieje, szybko gorący wylać na jabłka i rozprowadzić równo po cieście. Na budyń który szybko stygnie i gęstnieje kładziemy pozostałe rozwałkowane ciasto. Pieczemy ok 45 minut w temp.180*C. Jeśli trzeba to przykryć z wierzchu folią aluminiową i piec nieco dłużej , bo ciasta kruche muszą być dobrze wypieczone. Smacznego!