Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

rzodkiewki 6-8 sztuk
sałata lodowa 8-10 listków
szczypiorek
jajka ugotowane na twardo 2-3 sztuki
szynka 4-6 plasterków
pomidorki koktajlowe 1 garść

Sos

śmietana 2-3 łyżki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
koperek 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka

Kroki postępowania

1
Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki. Sałatę umyć i porwać na kawałki. Jajka ugotować obrać i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Wiosenna sałatka foto
2
Szczypiorek wg uznania drobno pokroić i dodać do sałatki. następnie dodać pokrojone w ósemki pomidorki.

Krok 2 - Wiosenna sałatka foto
3
Przygotować sos. Jogurt połączyć ze śmietaną i dodać drobno posiekany koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. I tak przygotowanym sosem polać sałatkę.
Krok 3 - Wiosenna sałatka foto
4
Całość dokładnie wymieszać i ewentualnie doprawić.

Krok 4 - Wiosenna sałatka foto
5
Już na talerzu ułożyć ruloniki z szynki szwarcwaldzkiej.
Krok 5 - Wiosenna sałatka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 27.08.2015 17:24
Fajna, lubię jajeczne sałatki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak