Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z jajkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
jajko 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
czosnek 6 ząbków
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
sól 3 łyżki
woda 1,5 l
rękaw do pieczenia szt

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z jajkiem

1.
Jajka gotujemy na twardo i obieramy. Schab zalewamy wodą aby cały był przykryty, dodajemy wszystkie przyprawy i pokrojony w plasterki czosnek. Mieszamy i odstawiamy na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie w schabie robimy wgłębienie aby weszły 2 palce. W środek wkładamy gotowane jajka. Schab posypujemy jeszcze solą , pieprzem, czosnkiem, przyprawą do mięsa i majerankiem.
2.
Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia zapinamy klipsami i wkładamy do blaszki. Blaszkę z mięsem wkładamy do piekarnika i pieczemy około 2 godzin w 180C. Przekręcamy schab na druga stronę co pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.08.2015 09:57
ładnie wygląda
halina17 27.08.2015 21:08
Dobry schab.
IKrakowianka 27.08.2015 20:25
świetne mięsko
Wafelek2601 27.08.2015 16:45
Pyszne mięsko
marcia7 27.08.2015 15:55
fajny fajny przekrój wyszedł
Justi2401 27.08.2015 13:50
Bardzo ładnie wygląda ;) Pyszny na zimno na kanapki :)
wwwiolka 27.08.2015 13:25
Bardzo ciekawy przepis.
molanka 27.08.2015 12:52
Ciekawy pomysł
Aleksandra/Olcia 27.08.2015 12:28
super na kanapeczkę,a do tego ćwikła mniam
Anna169Hosz 27.08.2015 12:13
Pyszny schab... robię podobny.
Joannasz3190 27.08.2015 11:27
Pyszności :)
Jumper123 27.08.2015 11:24
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak