Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakąska Gajowego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała szt
marchew 2 szt
cebula 2 szt
pieczarki 30 dag
papryka czerwona 1 szt
kiełbasa 50 dag
koperek pęczek
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
kostka rosołowa szt
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zakąska Gajowego

1. Kapustę myjemy ,kroimy na 4 części i szatkujemy. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę i marchewkę zalewamy 1l wody, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości około 15 minut. Gdy jest mniejsza kapusta dodajemy mniej wody.

2 Pieczarki i cebulę kroimy w plastry, paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju i wkładamy do garnka z kapustą. Kiełbasę kroimy w plasterki, i dodajemy do kapusty. Gotujemy przez chwilę,doprawiamy solą i pieprzem a następnie zaprawiamy koncentratem pomidorowym. Koperek myjemy siekamy i dodajemy do kapusty. Dekorować koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ifa 28.08.2015 06:49
Porządna zakąska!
JulkaTomeczek 27.08.2015 22:00
A przede wszystkim szybkie do przygotowania
Czyki 27.08.2015 13:38
Pysznie podane.
wwwiolka 27.08.2015 13:29
Bardzo ciekawy przepis.
Konczi 27.08.2015 13:23
pyszny przepis
agnieszka214 27.08.2015 13:20
mięsko super fajne na obiad
ania2610 27.08.2015 13:16
pyszne danie!
Jumper123 27.08.2015 12:56
wygląda przepysznie
molanka 27.08.2015 12:53
Sycące danie
ada.la 27.08.2015 09:11
wygląda pysznie
Pani Domu 27.08.2015 09:03
pysznie wygląda
dom-agi 27.08.2015 07:45
Świetne danie!
monika141 27.08.2015 07:20
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak