Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe i warzywa z parowaru

4.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 3 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki
majeranek
ziemniaki
marchewka

Porada

Mięso i warzywa przygotowane w parowarze są zdrowe, soczyste i bardzo smaczne. Warzywa nie wymagają solenia.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe i warzywa z parowaru

Kroki postępowania

1
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię. Posmarować oliwą, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Kotlety schabowe i warzywa z parowaru  foto
2
Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, posypać majerankiem.
Krok 2 - Kotlety schabowe i warzywa z parowaru  foto
3
Zawinąć w folię i pozostawić w chłodnym miejscu na 1-2 godziny.
Krok 3 - Kotlety schabowe i warzywa z parowaru  foto
4
Dolny pojemnik parowaru napełnić wodą, na pierwszej półce ułożyć mięso.
Krok 4 - Kotlety schabowe i warzywa z parowaru  foto
5
Na środkowej części pokrojone ziemniaki.
Krok 5 - Kotlety schabowe i warzywa z parowaru  foto
6
Na samą górę wsypać obraną i pokrojoną marchewkę, przykryć.
Krok 6 - Kotlety schabowe i warzywa z parowaru  foto
7
Włączyć parowar i ustawić na 30-35 minut.
Krok 7 - Kotlety schabowe i warzywa z parowaru  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak