Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik z masą krówkową i orzechami
Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą zagniatamy gładkie elastyczne ciasto. Wkładamy na 15 minut do zamrażalnika. Po wyjęciu ciasta dzielimy na 3 części i rozwałkowujemy każdą część na osobnej blaszce (40x24) wyścielonej folią aluminiową. Pieczemy po15 minut w 180C. Studzimy, zdejmujemy folię uważając aby nie połamać placków.
2.
Masa: 2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem a do pozostałego mleka wsypujemy kaszę, mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy około 5 minut mieszając aby kasza się nie przypaliła. Odstawiamy do ostygnięcia. Zimną kaszę ucieramy z masłem do uzyskania gładkiej konsystencji.
3.
Na jeden blat wykładamy połowę kremu smarujemy połową powideł śliwkowych, przykrywamy drugim plackiem. Na placek wykładamy pozostałą kaszę i powidła przykrywamy trzecim plackiem. Na wierzch wykładamy masę krówkową i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.