Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 400 g
papryka czerwona pół szt
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieczarki 30 dag
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula biała 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanej patelni podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę cebule, po kilku minutach dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, całość solimy i pieprzymy.
Krok 1 - Gulasz wieprzowy z pieczarkami foto
2
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w średniej wielkości kostkę, delikatnie solimy, mieszamy z musztardą i pozostawiamy na 10 minut.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy z pieczarkami foto
3
Do cebulki z pieczarkami wrzucamy zamarynowane mięso i smażymy do miękkości.
Krok 3 - Gulasz wieprzowy z pieczarkami foto
4
Paprykę czerwoną kroję w paseczki lub kosteczkę i przekładam do mięsa, dusząc pod przykryciem.
Krok 4 - Gulasz wieprzowy z pieczarkami foto
5
Na koniec do sosu dodajemy mąkę, aby sos zagęścić i doprawiamy słodką papryką w proszku, podajemy taki gulasz z ziemniakami lub ryżem.
Krok 5 - Gulasz wieprzowy z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak