Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone warzywa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cieciorka konserwowa 1 puszka
bakłażan 1 szt
cukinie małe 3 szt
czosnek 3 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 2 szt
mielone nasiona kolendry 1 łyżeczka
sól i pieprz
pomidor 0,5 kg
bazylia świeża

Porada

Warzywa można piec w piekarniku 30 min 220st

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone warzywa

Cukinię i bakłażan kroimy w plastry, paprykę i cebulę w dużą kostkę, czosnek rozgniatamy. Warzywa poleewamy oliwą wymieszaną z solem, pieprzem i kolendrą. Marynujemy 20 min.
Warzywa grillujemy aż będą miękkie i złociste.
Warzywa przekładamy do głębokiego garnka, dodajemy pomidory i ciecierzycę, a następnie doprowadzamy do wrzenia na małym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą, posypujemy bazylią

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak