Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne spaghetti (z miruną)

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z miruny 1 kg
przecier pomidorowy 1 l
ząbki czosnku 2 ząbki
cebula biała 4 sztuki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
tymianek 1/2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
makaron spaghetti 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne spaghetti (z miruną)

Kroki postępowania

1
1. Mirunę rozmrażamy przez noc w lodówce. Myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Obieramy ze skóry i kroimy w kostkę.
Krok 1 - Rybne spaghetti (z miruną) foto
2
2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 2 - Rybne spaghetti (z miruną) foto
3
3. W garnku rozgrzewamy olej. Podsmażamy cebulkę na złoto. Gdy się zrumieni dodajemy rybę, solimy, pieprzymy i podsmażamy przez 2 minuty ciągle mieszając.
Krok 3 - Rybne spaghetti (z miruną) foto
4
4. Wlewamy przecier, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mieszamy, przykrywamy garnek i dusimy na wolnym ogniu przez 10 minut. W razie potrzeby jeszcze doprawiamy i podajemy z ugotowanym w międzyczasie makaronem spaghetti. Smacznego :)
Krok 4 - Rybne spaghetti (z miruną) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Saga123 05.09.2015 13:18
interesujący pomysł :)
bogusia 82 04.09.2015 21:20
ciekawy przepis, z rybą jeszcze nie jadłam:)
RenataZ-et 04.09.2015 18:31
bardzo ciekawy pomysł
gosia561 04.09.2015 18:03
robiłam takie z tuńczykiem
paulina2157 04.09.2015 17:00
super musze wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak