Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa z cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka 500 gram
cebula 1 szt
ziemniaki 500 gram
mąka szklanka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa z cebulką

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy myjemy i wstawiamy w osoloną wodę gotujemy.
Krok 1 - Wątróbka wieprzowa z cebulką foto
2
Wątróbkę myjemy kroimy na mniejsze kawalki. Obtaczamy w mące i obsmażamy na patelni.
Krok 2 - Wątróbka wieprzowa z cebulką foto
3
Obsmażoną wątróbkę przekładamy do garnuszka . W tym czasie przesmażamy cebulę pokrojoną w piórka .
Krok 3 - Wątróbka wieprzowa z cebulką foto
4
Do cebuli dodajemy z powrotem watróbkę przyprawiamy do smaku solą pieprzem i przyprawa kucharek.Podlewamy pół szklanki wody i dusimy az woda się zredukuje.
Krok 4 - Wątróbka wieprzowa z cebulką foto
5
Gdy ziemniaki są gotowe i watróbka uduszona podajemy na talerze i zajadamy smacznego.
Krok 5 - Wątróbka wieprzowa z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 03.09.2015 11:02
pyszny obiadek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak