Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z samych białek

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Jeśli zostały Ci białka i nie wiesz, jak je wykorzystać, zobacz przepis na lekkie ciasto z samych białek z jabłkami. 

Składniki:

białko 7 sztuk
cukier 0,5 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
olej 1 łyżka
jabłka 2 sztuki
Cukier ze skórką cytryny do ciast i deserów Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z samych białek

Ciasto z samych białek z jabłkami - delikatne, lekkie ciasto dla osób dbających o linię, ale lubiących domowe ciasta. To także świetny sposób na wykorzystanie białek, które zostały nam z robienia ciasta kruchego. 

Białka ubić z cukrem, następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Ciasto wylać do tortownicy. Jabłka obrać i pokroić na ćwiartki a później powkładać je w ciasto. Piec ok. 40-45 minut w 180 stopniach. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

Zobacz nasz zbiór przepisów na domowe wypieki na każdą okazję. Znajdziesz tam przepis na szarlotkę, malinową chmurkę, sernik baskijski czy klasyczny biszkopt z 4 jaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiolcia992 17.02.2023 16:12
Słaby ten przepis... Ciasto nic nie wyrosło i czegoś w nim jednak brakuje.
Jagódka77 17.08.2015 16:33
ciekawie wygląda
irenka 15.08.2015 21:11
fajny przepis,na pewno pyszne ciacho
mirosława4 15.08.2015 19:26
z samych białek chyba nie bo inne składniki też są :) wygląda wyśmienicie :)
halina17 15.08.2015 17:28
Dobry przepis na wykorzystanie białek
gosia1988 15.08.2015 17:11
muszę wypróbować - smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak