Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej ze świeżym ogórkiem i sosem chrzanowym

5.0
(91)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt.
marchewka 1 duża szt.
ogórki świeże 2-3 szt.
jabłko 1 szt.
chrzan tarty 3 łyżeczki
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej ze świeżym ogórkiem i sosem chrzanowym

Kapustę szatkujemy.
Marchewkę i ogórka obieramy, ścieramy na dużych oczkach tarki.
Jabłko myjemy i ścieramy na tarce ze skórką.
Majonez łączymy z jogurtem i chrzanem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Sałatkę mieszamy z sosem i podajemy.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 05.11.2015 09:24
pyszna surówka
Kolorowa 17.08.2015 14:38
pysznie ;)
cukiereczek 15.08.2015 16:42
domowa,zdrowa
Grazyna0211 15.08.2015 16:36
smaczna surówka
2milutka 15.08.2015 14:29
Apetyczna!
Joannasz3190 15.08.2015 12:41
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak