Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki Kwiatki na łące
Kroki postępowania
Jajka utrzeć do białości z cukrem i wlać powoli rozpuszczone, przestudzone masło. Po rozpuszczeniu należy zebrać wytrącone białko.
Schłodzone mascarpone i śmietankę ubić. Odłożyć 3 łyżki zimnego kremu cytrynowego, a resztę wymieszać z kremem śmietankowym. Wystudzonym babeczkom ściąć wyrośnięte "górki", które należy rozkruszyć. Użyłam rozdrabniacza. Wierzch posmarować cienką warstwę kremu i przykleić okruchy ciasta.
Do worka cukierniczego z końcówką do robienia listków włożyć na brzeg 2 łyżki kremu cytrynowego. Wypełnić kremem cytrynowo-śmietankowym. Wyciskać płatki kwiatków zaczynając od zewnątrz. W środku wycisnąć kropelki z odłożonego kremu cytrynowego. Odstawić w chłodne miejsce. Smacznego :)