Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone faszerowane boczkiem i kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 500 g
bułka czerstwa 1
cebula 1
jajko 1
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
boczek wędzony 100 g
kiełbasa podwawelska 1/2
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone faszerowane boczkiem i kiełbasą

1.Bułkę kajzerkę zamoczyć w wodzie, następnie odcisnąć i zmielić wraz z mięsem i cebulą. Do zmielonych składników dodać jajko i przyprawy. Następnie wyrobić jednolitą masę.
2.Kiełbasę pokroić w ćwiartki, a boczek na drobne kawałki. Razem je podsmażyć i ostudzić.
3.Formować kotlety mielone, spłaszczyć je i nałożyć łyżką małą ilość farszu- podsmażonej kiełbasy i boczku. Zlepić kotleciki, chowając farsz w środku. Lekko spłaszczyć, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 13.08.2015 12:20
Dla mojego Męża - danie idealne :D i nawet sałatka i ziemniaki nie potrzebne :P
w mojej kuchni 13.08.2015 10:44
pyszne jedzonko..
Aannkaa82 12.08.2015 21:42
Bardzo apetyczne :)
gosia1988 12.08.2015 20:39
smaczne kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak