Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane camembertem

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 4 duże sztuki
żółty ser starty 2 łyżki
ser camembert 100 g
masło 82% wiórki
sól i pieprz
suszone pomidory z czosnkiem
Bazylia suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane camembertem

Pieczarki obrać , umyć . Odciąć ogonki wraz z niewielką częścią wnętrza kapeluszy. wydrążone części pokroić drobno.
Camemberta pokroić w kostkę.
Grzyby od środka oprószyć solą i pieprzem. Do każdej pieczarki dodać wiórki masła , 1/2 łyżki sera żółtego ,pokrojone kawałki pieczarki oraz kawałki sera camembert. Wierzch oprószyć suszonymi pomidorami z bazylią.
Piec pieczarki 30 min. w piekarniku nagrzanym do 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.08.2015 13:54
pyszne :)))
Renata9 12.08.2015 22:03
Fajne i smaczne pieczarki :-)
Grazyna0211 12.08.2015 17:26
smaczna przekąska
inka2012 12.08.2015 17:21
świetny pomysł :)
gosia56 12.08.2015 16:29
proste i zarazem pyszne;)
Benita 12.08.2015 16:12
Uwielbiam takie przekąski. Fajnie pasują do grilla.
aginaa 12.08.2015 15:56
ale bym zjadla
marcia7 12.08.2015 15:30
cudowne grzybki tak nadziane
Anna169Hosz 12.08.2015 14:38
Super na przystawkę!
Stenka 12.08.2015 14:25
takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak