Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pomidorów

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 2,5 kg
ser topiony gouda 100
cebula biała 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
Bazylia suszona Prymat 3 łyżki
oregano 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
bazylia świeża 6 listków
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pomidorów

Kroki postępowania

1
Myjemy, suszymy pomidory. Kroimy na pół i obieramy.
Krok 1 - Krem z pomidorów foto
2
Szatkujemy w drobną kostkę obraną cebulę.
Krok 2 - Krem z pomidorów foto
3
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Krok 3 - Krem z pomidorów foto
4
Dodajemy cebulę z czosnkiem do pomidorów i miksujemy blenderem na jednolitą masę.
Krok 4 - Krem z pomidorów foto
5
Doprawiamy bazylią, oregano, pieprzem. solą oraz słodką papryką. Gotujemy około 30 minut w celu redukcji wody.
Krok 5 - Krem z pomidorów foto
6
Wykładamy ser topiony na talerz i zalewamy go naszym kremem. Doprawiamy szczyptą pieprzu cayenne Mieszamy aby się rozpuścił. Dekorujemy listkami bazylii.
Krok 6 - Krem z pomidorów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 23.08.2015 16:16
Pyszności.
Franciszek 23.08.2015 14:49
pyszna zupa
gosia1988 23.08.2015 14:12
smaczna zupka
w mojej kuchni 23.08.2015 11:37
pyszne danie obiadowe..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak