Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sciorba karaa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 2 kg (miąższ)
ryż 125 g
bulion warzywny 2 l
mleko 3,2% 250 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sciorba karaa


Ryż gotujemy do miękkości.
Dynię kroimy w kostkę, zalewamy bulionem i mlekiem, dodajemy sól, pieprz, gotujemy 20 min. Zupę studzimy i miksujemy na gładki mus. Dodajemy ryż, zagotowujemy ponownie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

inka2012 23.08.2015 12:04
ciekawe danie :)
Róża1 22.08.2015 19:44
ciekawy przepis :-)
olkaaa 22.08.2015 19:35
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak