Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe z gruszkami

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1,5 szkl
drożdże 2 dag
jajko 1 szt
cukier waniliowy 1 op
sól szczypta
mąka 1 i 1/3 szkl
gruszki 3 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe z gruszkami

W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże oraz cukier waniliowy. Dodajemy jajko oraz sól. Mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę. Dokładnie mieszamy ciasto, aby nie było grudek.

Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Gruszki obieramy i kroimy w grubsze plasterki.

Na patelni rozgrzewamy olej. Plasterki gruszki zanurzamy w cieście i wykładamy na patelnię, tworząc placuszki.

Smażymy na rumiano z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuchcik89 22.08.2015 19:41
na pewno smaczne :)
Wacław 22.08.2015 13:14
przepyszne racuszki :-)
jagoda5913 22.08.2015 12:04
pyszne takie racuszki
krokus 22.08.2015 11:18
zawsze robię z jabłkiem, ciekawy pomysł z gruszką
RenataZ-et 22.08.2015 10:41
super są takie racuszki
Krystyna32 22.08.2015 08:54
wyglądają pysznie
Babeczka35 22.08.2015 07:44
Pyszne racuszki:)
Futka 22.08.2015 00:05
Cudowne racuszki :) Wyglądają niezwykle apetycznie :)
Wiktoria29 21.08.2015 22:32
ja też jeszcze z gruszkami nie próbowałam
MałaMi89 21.08.2015 21:55
U mnie zawsze są z jabłkiem, z gruszkami nie próbowałam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak