Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z cukinii
Odkryj wyjątkowy smak ciasta czekoladowego z cukinii. Połączenie gorzkiej czekolady oraz kakao z delikatnym warzywem jakim jest cukinia tworzy niepowtarzalny efekt. Przepis na ciasto czekoladowe z cukinii spodoba się każdemu, kto szuka alternatywy dla tradycyjnego wypieku.
Jak zrobić ciasto czekoladowe z cukinii?
Do miski wsyp wszystkie suche składniki, oprócz cukru i czekolady. Wymieszaj.
Jajka ubij z cukrem, dodaj olej i wanilię. Jajka przełóż do mąki i dokładnie wymieszaj. Do masy dodaj 2 szklanki startej cukinii.
Czekoladę pokrój drobno w kostkę i dodaj do masy. Całość dokładnie przemieszaj.
Ciasto wyłóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 175 C przez około 50-60 minut.