Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonezowe piersi z grilla

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka bez polędwiczek
majonez 250 g.
suszone pomidory z czosnkiem 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
oregano 1 łyżka suszonego
olej rzepakowy 1 łyżka z dodatkie chili

Porada

Grillowane piersi z kurczaka zamarynowane w majonezie oraz ziołach. Delikatne i soczyste.

Przepis i sposób przygotowania na: Majonezowe piersi z grilla

Piersi umyć , osuszyć , przekroić na pół wzdłuż.
Majonez wymieszać z przyprawami oraz olejem , natrzeć marynatą mięso z każdej strony.
Odstawić na 4-5 h. lub na noc do lodówki.
Zamarynowane piersi ułożyć na grillu.
Grillować po ok. 5 min z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 30.08.2015 00:03
apetyczna propozycja
SzczyptaChili 20.08.2015 22:11
Częstujcie się :) Mięso wyszło delikatne i soczyste a z frytkami może i kaloryczne ale pycha :)
MałaMi89 19.08.2015 15:04
Poproszę jedną porcję na wynos :) z tymi frytkami zjem go w ciągu 3 minut :)))
Saga123 19.08.2015 11:59
smacznie wygląda :)
w mojej kuchni 19.08.2015 11:32
pyszne danie obiadowe
Mniam 19.08.2015 11:30
Ciekawa marynata. Taki kurczak musiał być bardzo dobry :)
ilka01 19.08.2015 08:21
super pomysł
kuchcik89 18.08.2015 19:13
fajny pomysł :)
Agnieszka-87-25 18.08.2015 19:08
SMACZY OBIAD

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak