Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kukurydzy z mleczkiem kokosowym i krewetkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zupa

kukurydza 500 g
mleko kokosowe 1 puszka
bulion warzywny 500 ml
trawa cytrynowa
kurkuma 2-3 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka

krewetki

krewetki duże 15-20 sztuk
masło do smażenia
ząbek czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kukurydzy z mleczkiem kokosowym i krewetkami

Kukurydzę (najlepiej mrożoną) gotować z trawą cytrynową lub liśćmi limonki ok 10 minut w bulionie warzywnym. Po tym czasie trawę lub liście limonki wyjąć, dodać mleczko kokosowe i zmiksować blenderem ręcznym. Doprawić kurkumą, pieprzem cayenne i imbirem.
Krewetki smażyć z czosnkiem na maśle ok 5 minut.
Gotową zupę przelać do miseczek. Na wierzchu ułożyć krewetki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 30.07.2015 21:49
moje smaki
sylwia_sl 30.07.2015 20:33
chętnie bym zjadła
W poszukiwaniu inspiracji 30.07.2015 18:47
Smakowita zupka :)
Czarnula666 30.07.2015 17:16
pychota :)
cukiereczek 30.07.2015 17:09
ciekawy przepis na ciekawy smak
Saga123 30.07.2015 16:55
fantastycznie wygląda :)
Anna169Hosz 30.07.2015 16:52
Pyszna zupka!
Franciszek 30.07.2015 16:34
Ciekawa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak