Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy pasztet z wątróbki i żołądków

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki drobiowej 1 kg
żołądków drobiowych 1 kg
marchewki 2 szt
cebule 2 szt
jajko 3-4 szt
kaszy manny 2 łyżki
kostka bulionowa drobiowa 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 szt
Owoc jałowca cały Prymat 3 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
oregano
Papryka słodka mielona Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
tymianek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy pasztet z wątróbki i żołądków

Umytą,oczyszczoną wątróbkę, żołądki, wrzucić do garnka z obraną i
pokrojoną w plasterki marchewką. Zalać wodą, dodać liście laurowe, ziarenka
pieprzu, jałowca i kostkę bulionową Gotować przez 50 minut. Obraną
cebulę, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Wątróbkę ,żołądki i
marchewkę odcedzić z wywaru (pozostawić 1/2 szklanki wywaru). Mięso
wraz z cebulą przemielić przez maszynkę do mielenia. Do masy dodać jajka, kaszę mannę i wywar. Doprawić do smaku przyprawami. Masę przełożyć
do wyłożonej papierem do pieczenia formy, wierz posmarować olejem i piec
przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak