Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka makaronowa z boczkiem i porem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 30 dag
boczek wędzony 15 dag
por 1 szt
śmietana 18 proc 200 g
jajko 2-3 szt
natka pietruszki 1 pęczek
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 20 dag
masło do wysmarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka makaronowa z boczkiem i porem

Drobny makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu- odcedzamy.
Na patelni podsmażamy pokrojony boczek- dodajemy pokrojony por i podsmażamy jeszcze kilka minut.
Mieszamy makaron z boczkiem i porem- solidnie przyprawiamy.
Śmietanę mieszamy z jajkami i połową startego sera.
Wykładamy masę makaronową do wysmarowanej tłuszczem formy- zalewamy śmietaną.
Z wierzchu posypujemy resztą startego sera.
Zapiekamy w temp. 180 stopni aż ser się zarumieni- około 20- 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 30.07.2015 08:38
wygląda bardzo apetycznie :)
Wiesława1 27.07.2015 13:24
ciekawy przepis
Grazyna0211 26.07.2015 15:21
świetny pomysł
IZABELA29 26.07.2015 11:25
apetycznie wyglada
Konczi 26.07.2015 10:09
pysznie u Ciebie :)
Agnieszka-87-25 26.07.2015 09:26
znakomite danie
cukiereczek 26.07.2015 08:25
sycące smaczne danie
wwwiolka 25.07.2015 23:26
Bardzo fajny przepis.
Łukasz15 25.07.2015 23:18
Apetyczna.
Benita 25.07.2015 23:05
Super propozycja!!!
Stenka 25.07.2015 22:54
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak