Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa po grecku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 30 dag
cebula biała 1 szt.
przecier pomidorowy 2 łyżki
groszek zielony 1 puszka
ziemniaki 5 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa po grecku

Wykonanie:
Miąższ z dyni pokroić i podsmażyć na maśle z pokrojoną cebulą. Dodać obrane pokrojone ziemniaki, zalać odpowiednią ilością wody, dodać przyprawy i ugotować do miękkości. Następnie zupę połączyć z przecierem pomidorowym, groszkiem i gotować jeszcze przez 5 minut. Rozlać na talerze, posypać szczypiorkiem i ewentualnie zaciągnąć śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 08.08.2015 13:02
z pewnością jest bardzo smaczna
IZABELA29 08.08.2015 07:08
takiej jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak