Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowe filety

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
cebula biała 1 sztuka
cebula czerwona 0.5 sztuki
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowe filety

Pierś z kurczaka, filetujemy na kotlety. Lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem .Cebulę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach ( można też w robocie kuchennym ) Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli, dokładamy startą cebulę i mieszamy. Filety panierujemy w masie jajecznej i następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 15.11.2015 13:59
ciekawa propozycja
Margo1 12.08.2015 13:06
Takich chyba nie robiłam
Skotka 09.08.2015 21:41
Świetny pomysł:)
Jolcia_90 08.08.2015 21:11
Dziękuję :)
Wacław 08.08.2015 17:24
fajny pomysł z tą cebulą
Mama niejadka 08.08.2015 14:16
ciekawa panierka
inka2012 08.08.2015 14:08
super panierka :)
Jolcia_90 08.08.2015 13:28
Dziękuję Dziewczyny :)
Babeczka35 08.08.2015 07:06
Smaczne mięsko:)
Ewa Wojtaszko 08.08.2015 00:07
fajna panierka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak