Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z malin, agrestu i jarmużu z serkiem mascarpone

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 1 szklanka
agrest 0,5 szklanki
serek mascarpone 200 ml
jarmuż 1 liść mały
cukier puder 1-2 łyżeczki
jogurt naturalny 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z malin, agrestu i jarmużu z serkiem mascarpone

Maliny włożyć do naczynia i zmiksować z jogurtem .Agrest umyć obrać i dodać do malin ,ponownie zmiksować.Jarmuż oczyścić ,obrać z błon i zmiksować z serkiem ,dodać cukier.Przełożyć do szklanek zmiksowane maliny z agrestem,dodać serek z jarmużem i udekorować owocami.Podawać schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 30.09.2015 07:24
kolorowo i zachęcająco, ale jednak wolę jarmuż w daniach wytrawnych
Janina 07.08.2015 17:05
Super deserek;)
Bernadeta1 07.08.2015 16:01
na pewno bardzo smaczny deserek
Ewa Wojtaszko 07.08.2015 14:22
ale bym zjadała,,,
gosia561 07.08.2015 14:21
pysznie letni
Ola1young 07.08.2015 14:07
ciekawy deser ,podoba mi się
gosia56 07.08.2015 13:12
na pewno pyszny;)
ilka01 07.08.2015 09:42
wygląda bardzo apetycznie :)
krokus 07.08.2015 09:01
smacznie wygláda
IZABELA29 07.08.2015 08:42
efektownie wygląda
Ewelina1991 07.08.2015 08:31
świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak