Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe ciasto na zimno z czarną porzeczką

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty podłużne 1 op
jogurt grecki 700 g
galaretka cytrynowa 2 szt
cukier 0,5 szk
porzeczki czarne 1 l
galaretka porzeczkowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe ciasto na zimno z czarną porzeczką

Dno tortownicy oraz boki wyłożyć biszkoptami. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody, dodać cukier, wymieszać i ostudzić. Dodać jogurt i całość dokładnie zmiksować. Odstawić aby masa lekko stężała, a następnie wylać ją na biszkopty i odstawić do stężenia.
Porzeczki umyć, osuszyć i wyłożyć na warstwę jogurtową.
Galaretkę porzeczkową rozpuścić w 300 ml gorącej wody, ostudzić i wylać na wierzch ciasta. Odstawić do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.10.2015 21:09
uwielbiam takie ciasta
IZABELA29 06.08.2015 11:52
idealne na tą porę roku i te upały
Wafelek2601 06.08.2015 10:10
Dla mnie super
ilka01 06.08.2015 08:53
super przepis
Motorek 06.08.2015 08:02
smaczne ciasto
Ewelina1991 06.08.2015 07:37
pyszności :-)
Krzysztof15 06.08.2015 06:17
wyglada apetycznie
norweska20 05.08.2015 23:44
pyszności takie ciacho
Benita 05.08.2015 23:38
Dawno nie miałam okazji kosztować ciasta z czarną porzeczką. Wygląda super!!!
Misia13 05.08.2015 23:05
wygląda zachęcająco ;-)
fotoviderek 05.08.2015 22:02
Smacznie się prezentuje :)
Ewa Wojtaszko 05.08.2015 21:50
świetna ciasto :)
wwwiolka 05.08.2015 21:50
Bardzo fajny przepis.
Renata9 05.08.2015 21:22
Uwielbiam takie ciacha :-)
Katarzyna59 05.08.2015 21:14
świetne ciasto
mirosława4 05.08.2015 21:02
zjadłabym kawałek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak