Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z fasolą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 30-40 dag( z kością)
ziemniaki 3 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt ( mały)
cebula 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
fasola 1 szkl ( drobna)
mąka pszenna 1 łyżka
smalec 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
natka pietruszki

Porada

Zupa warzywna z dodatkiem fasoli i mięsa jest bardzo smaczna i sycąca. W sam raz na danie jednogarnkowe.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z fasolą

Kroki postępowania

1
Fasolę zamoczyć na 2-3 godziny.
Krok 1 - Zupa warzywna z fasolą foto
2
Mięso umyć, zalać wodą i ugotować na pół miękko.
Krok 2 - Zupa warzywna z fasolą foto
3
Obrane ziemniaki pokroić w kostkę.
Krok 3 - Zupa warzywna z fasolą foto
4
Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w krążki, cebulę posiekać.
Krok 4 - Zupa warzywna z fasolą foto
5
Do pół miękkiego mięsa wsypać przygotowane warzywa, liście laurowe, odrobinę soli i fasolę, gotować do miękkości.
Krok 5 - Zupa warzywna z fasolą foto
6
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Krok 6 - Zupa warzywna z fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.12.2016 18:53
Myślę,że warto zrobić taką zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak