Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z truskawkami i czekoladą
Zimną margarynę nożem pokroić,dodać mąkę i cukier.
Siekając nożem dodać wybite jajko i proszek do pieczenia.
Całość wyrobić na plastyczne ciasto.
Uformować ciasto w kulkę i wstawić do lodówki na 20 minut.
Masa serowa:
Do miski wyłożyć zmielony ser,dodać żółtka z oddzielonych jajek ,miękkie masło oraz mąkę ziemniaczaną.
Całość zmiksować na jednolitą masę.
Z białek i cukru ubić pianę.
Następnie pianę przełożyć do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia ,na którym równomiernie nałożyć ciasto.
Na ciasto nałożyć połówki truskawek i rozdrobnioną czekoladę.
Warstwę tą posypać bułką tartą a następnie wyłożyć masę serową.
Blachę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 60 minut w temp.180 C.