Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z jarmużem i cebulą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
jarmuż 4 liście
jajko 3 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z jarmużem i cebulą

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na rozgrzanym oleju. Liście jarmużu umyć, oddzielić od twardych części. Pokroić na drobne kawałki. Dodać do cebuli. Podlać delikatnie ciepłą wodą, dusić do miękkości około 15 minut. Przyprawić sola i pieprzem. Następnie wbić 3 jajka i smażyć do momentu ścięcia ciągle mieszając. Podawać na ciepło, bezpośrednio po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 31.07.2015 12:43
smaczne jedzonko do zjedzenia
pestka 31.07.2015 09:53
smaczne śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak