Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana kaszanką z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 3 młode szt.
kaszanka 3 szt
pieczarki 200 g
cebula 1 duża
ser żółty starty 2 garście
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana kaszanką z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodać pieczarki pokrojone również w kostkę. Podsmażyć.
Krok 1 - Cukinia faszerowana kaszanką z pieczarkami foto
2
Wkroić kaszankę obraną z flaka, rozmieszać, doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Gdy przestygnie dodać starty żółty ser i wymieszać.
Krok 2 - Cukinia faszerowana kaszanką z pieczarkami foto
3
Cukinię przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ. Każda nafaszerować kaszanką.
Krok 3 - Cukinia faszerowana kaszanką z pieczarkami foto
4
Cukinie układać na grillu i piec przez kilkanaście minut.
Krok 4 - Cukinia faszerowana kaszanką z pieczarkami foto
5
Podawać z ulubioną surówką
Krok 5 - Cukinia faszerowana kaszanką z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.07.2015 07:10
Fajny pomysł, nie praktykowałam w taki sposób
Pani Domu 17.07.2015 10:07
super pomysł
Bernadeta1 15.07.2015 21:38
podoba mi się pomysł, na pewno smaczna
Krzysztof15 15.07.2015 06:44
ciekawy przepis
RenataZ-et 14.07.2015 23:24
bardzo ciekawe połączenie
Grazyna0211 14.07.2015 18:13
świetna propozycja
Konczi 14.07.2015 18:06
Podoba mi się Twój pomysł ... pysznie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak