Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone faszerowane pieczarkami
Kotlety mielone z pieczarkami w środku są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Mogą być idealnym rozwiązaniem na szybki obiad lub kolację po pracy.
Starannie uformowane kotlety z soczystymi kawałkami pieczarek są kuszące dla podniebienia.
Kotlety mielone z pieczarkami w środku są uniwersalne i mogą być podawane na wiele sposobów. Mogą stanowić samodzielne danie, być podawane z ulubionymi dodatkami lub wykorzystywane jako składnik sałatek, kanapek czy makaronów. Jak wolicie - ja je uwielbiam - ze delikatny smak i soczystość.
1. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i podsmażyć razem z drobno pokrojoną cebulką na maśle. Wystudzić.
2. Do mięsa mielonego dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, 2 jajka, 1/2 szklanki bułki tartej, doprawić solą i pieprzem, wyrobić na jednolitą masę.
3. Za masy mięsnej formować kotleciki na środek nakładać farsz z pieczarek i przykrywać drugą porcją mięsa.
4. Gotowe kotleciki panierować w jajku i bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.