Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec indyczy duszony w warzywach

4.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec z indyka 1 duży
cukinia 1
papryka zielona 1
marchewki 2
cebula 1 duża
pieczarki 200 g
seler kawałek
pomidory 2
Majeranek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat
tymianek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec indyczy duszony w warzywach

Kroki postępowania

1
Udziec z indyka opłukać, osuszyć i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Udziec indyczy duszony w warzywach foto
2
Warzywa pokroić: cebulę, marchewki, cukinię i papryki w plastry, pieczarki w ćwiartki.
Krok 2 - Udziec indyczy duszony w warzywach foto
3
Mięso obsypać przyprawami i zalać szklanką wody,
Krok 3 - Udziec indyczy duszony w warzywach foto
4
Dodać wszystkie warzywa oprócz pomidorów.
Krok 4 - Udziec indyczy duszony w warzywach foto
5
Gdy warzywa i mięso będą miękkie dodać pokrojone w plastry pomidory. Całość dusić jeszcze kilka minut.
Krok 5 - Udziec indyczy duszony w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 11.07.2015 17:21
Apetyczne miesko :)
Beatris 11.07.2015 15:40
Przepyszny obiadek:)
Anna169Hosz 11.07.2015 15:06
Smaczne jedzonko!
w mojej kuchni 11.07.2015 14:00
pyszne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak