Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik buraczkowy z jajkiem

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 500 g - już ugotowane
ogórek gruntowy 2
rzodkiewki 4-5
ząbki czosnku 3
koperek 2 łyżki
jogurt naturalny 500 g
maślanka 300 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
jajko ugotowane na twardo 3-4

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik buraczkowy z jajkiem

Ugotowane buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ogórki umyj dobrze, nie obieraj, również zetrzyj, to samo zrób z rzodkiewką i czosnkiem. Dodaj jogurt, maślankę, koper i dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj, przed podaniem można schłodzić. Podawaj z jajkiem, można też z ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 30.07.2015 08:40
chłodni uwielbiam! ten wygląda obłędnie
halina17 24.07.2015 21:45
Dobry chłodnik.
Ewa Wojtaszko 24.07.2015 15:20
w takie upały mogłabym jeść codziennie :)
Agnieszka-87-25 24.07.2015 15:13
uwielbiam to!
magda1976 24.07.2015 14:53
Na gorące dni ekstra pomysł!
pestka 24.07.2015 12:13
lubię taką zupę
Mniam 24.07.2015 11:08
Zjadłabym z chęcią taką zupkę :)
RenataZ-et 24.07.2015 10:45
bardzo apetycznie wygląda
MarcinGotuje.pl 24.07.2015 10:26
fajnie wyglada i penwie dobrze smakuje
Ifa 24.07.2015 09:53
Dziękuję Justynko :-) Ja kiedyś nie robiłam, ale teraz częściej, są proste i smaczne.
Justi2401 24.07.2015 09:45
Chłodnik z buraczków to jedna z moich ulubionych zup w sezonie letnim :) Twoja prezentuje się niezwykle apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak