Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z twarogiem i rodzynkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Makaron

makaron muszle 12 sztuk

Nadzienie

twaróg zmielony 250 g
śmietana 12% 2 łyżki
rodzynki 1,5 garści
cukier waniliowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z twarogiem i rodzynkami

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, po czym hartujemy w zimnej wodzie. Wykładamy na talerze. Twaróg mieszamy ze śmietaną, rodzynkami i cukrem. Powstałą masą napełniamy muszle. Najlepiej smakują, gdy przed podaniem wstawi się je na chwilę do lodówki, zwłaszcza w upalne dni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 24.07.2015 19:52
apetyczne danie
W poszukiwaniu inspiracji 24.07.2015 15:56
Danie będzie równie smaczne, jeśli zastąpisz rodzynki suszoną żurawiną :)
2milutka 24.07.2015 08:03
Podoba mi się ;)
wwwiolka 23.07.2015 23:29
Bardzo fajny przepis.
Anna169Hosz 23.07.2015 23:17
Ładnie podany:
Ewa Wojtaszko 23.07.2015 21:34
wszystko było by ok gdyby nie rodzynki,których nie lubię,,hehe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak