Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna: kalafior , fasola szparagowa żółta i zielona

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1/2 szt
fasolka szparagowa 10 dkg
zielona fasolka szparagowa 10 dkg
ziemniaki 4 szt
marchew 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 szt
pietruszka 1/2 szt
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
suszona natki pietruszki Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
śmietana 1-2 łyżki
porcja rosołowa 1 szt
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna: kalafior , fasola szparagowa żółta i zielona

Ugotować wywar z jarzyn i porcji rosołowej. Dodać pokrojone ziemniaki w kostkę,posolić i gotować na wolnym ogniu.Po chwili dodać różyczki kalafiora i obraną z końcówek fasolkę szparagową żółtą i zieloną ,dalej gotować.Dodać kostkę rosołową.Przyprawić pieprzem ,i zatrzepać mąką wymieszaną ze śmietaną.Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 23.07.2015 18:37
smaczna jest taka zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak