Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle ala carbonara

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki sosu

cebula 1 sztuka
pieczarki 7-8 sztuk
por zielona część 1 sztuka
śmietana 12% 4-5 łyżek
boczek wędzony 150 gram
sól do smaku
pieprz do smaku

Lista składników

makaron tagliatelle 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle ala carbonara

Kroki postępowania

1
Makaron ugotuj al dente wg instrukcji na opakowaniu. Pieczarki oczyść i pokrój w półplasterki, cebulę obierz i posiekaj w kostkę. Por opłucz pod wodą a następnie pokrój w pół-krążki.
Krok 1 - Tagliatelle ala carbonara foto
2
Boczek pokrój w paski lub kostkę, podsmaż do zrumienienia na suchej patelni.
Krok 2 - Tagliatelle ala carbonara foto
3
Do podsmażonego boczku dodaj pieczarki i cebulę, smaż do złamania się cebulki, następnie dodaj por.
Smaż jeszcze chwilę, dodaj śmietanę-tyle ile lubisz :) Dopraw do smaku solą i pieprzem. Połącz z ugotowanym makaronem.
Smacznego :)
Krok 3 - Tagliatelle ala carbonara foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak