Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

papryka czerwona 1 kg
olej 1 łyżka na słoik
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka na słoik
ziele angielskie 1 sztuka na słoik

ZALEWA

woda 1,5 l
cukier 6 łyżek
sól 2-3 łyżki
ocet 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana

Paprykę czerwoną opłukać i przekroić na pół. Usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w paski. Przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować 5 minut. Po tym czasie przełożyć do słoików. Dodać liść laurowy i ziele angielskie.

Składniki na zalewę połączyć i zagotować, przelać do słoików tak, aby zakryć całą paprykę. Na wierzch każdego słoiczka należy nalać po łyżce oleju.

Całość zakręcić i przełożyć do spiżarki. Papryka idealnie nadaje się potem do sałatek na obiad.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 19.07.2015 14:11
lubie taką papryke ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak