Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi malinowo serowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

CIASTO

mąka 20 dag
jajko 1 sztuka
mleko 1/2 szklanki letniego

NADZIENIE

ser biały 15 dag
maliny świeże 1/2 szklanki
cukier 2 łyżki

KOKTAJL

cukier 3 łyżki
maliny świeże pół szklanki
śmietana 18 proc pół szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi malinowo serowe

Kroki postępowania

1
Mąkę sypiemy na blat, robimy rowek, wbijamy jajko, wlewamy mleko i zagniatamy dosyć wolne ciasto. Następnie wałkujemy i szklanką wykrawamy kółka.
Krok 1 - Pierogi malinowo serowe foto
2
Ser biały przecieramy widelcem, dodajemy cukier oraz zmiksowane maliny.
Krok 2 - Pierogi malinowo serowe foto
3
Farsz nakładamy na kółka
Krok 3 - Pierogi malinowo serowe foto
4
Zlepiamy, tworząc pieroga.
Krok 4 - Pierogi malinowo serowe foto
5
Gotujemy w osolonej wodzie około 5 min. Wykładamy na talerz. Maliny wkładamy do wysokiego pojemnika i miksujemy, dokładamy cukier oraz śmietanę. Wszystko dokładnie zmiksować i polać po pierogach.
Krok 5 - Pierogi malinowo serowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 19.07.2015 11:04
pyszny i kolorowy obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak