Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier z białka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 1 szklanka
białko 1 sztuka
sok z 1/2 cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier z białka

Do miski z ubitym na bardzo sztywną piane białkiem, ustawionej w misce z lodem, wsypać stopniowo cukier i ucierać, aż utworzy się gęsta masa, a wtedy dodać sok z cytryny i dokladnie wymieszać. Zimnym lukrem smarować ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak