Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki paprykowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 20 dag
kiełbasa śląska 20 dag
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
cebula 2 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki paprykowe

Kroki postępowania

1
Na początek należy przygotować wszystkie składniki.
Krok 1 - Szaszłyki paprykowe foto
2
Schab kroimy w niedużą kostkę, kiełbasę w małe kawałki, kolejno papryki w paski (około 1 cm) oraz cebule w krążki.
Krok 2 - Szaszłyki paprykowe foto
3
Na patyczki nabijamy kolejno paprykę żółtą, kawałek schabu, paprykę czerwoną, krążek cebuli, kawałek kiełbasy oraz paprykę zieloną i tak do końca patyczka.
Krok 3 - Szaszłyki paprykowe foto
4
Nabijamy kolejno na wszystkie patyczki.
Krok 4 - Szaszłyki paprykowe foto
5
Delikatnie solimy i układamy na tackę.
Krok 5 - Szaszłyki paprykowe foto
6
Smażymy w grillu.
Krok 6 - Szaszłyki paprykowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 22.11.2015 22:28
smakowite szaszłyki
irenka 18.07.2015 21:07
pychotka ,uwielbiam szaszłyki
Ola1young 18.07.2015 19:03
pyszne jedzonko :)
cukiereczek 18.07.2015 18:59
kolorowe i apetyczne
Róża1 18.07.2015 18:32
przepyszne szaszłyczki !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak