Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba marynowana w oliwie z ziołami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba

ryba np. dorsz ok.400g
mąka do obtoczenia ryby
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
kolendra mielona 1 łyżeczka
sól do smaku

marynata

natka pietruszki pół pęczka
czosnek 1 ząbek
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 bez szczypioru
koperek 1 łyżka
sambal oelek 1 łyżka
oliwa 5 łyżek
sok z cytryny 3 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ryba marynowana w oliwie z ziołami

Rybę kroimy na mniejsze części, obtaczamy w mące razem z kolendra, kminem rzymskim i solą. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy rybę na rumiano z obydwu stron.
Do rozdrabniacza dodajemy natkę, czosnek, cebulkę dymkę oraz koperek. Rozdrabniamy. Przekładamy wszystko do miski, dodajemy oliwę, sok z cytryny, sambal oelek oraz sol i pieprz. Usmażoną rybę przekładamy do większego naczynia i zalewamy marynatą. Wstawiamy do lodówki. Po schłodzeniu można wcinać.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 01.07.2015 16:22
Również lubię rybki w każdej postaci.
Justi2401 01.07.2015 13:00
Pyszna! Uwielbiam ryby na wszelkie sposoby :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak