Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser jabłkowy na zimno...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 70 dag
biszkopty okrągłe 200 gram
jogurt naturalny 180 ml
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: deser jabłkowy na zimno...

jabłka obrać ze skóry, pokroić na różnej wielkości kawałeczki

zimny jogurt wymieszać z rozpuszczoną, wystudzoną cytrynową galaretką, wlać do naczynia typu keksówka, do jogurtu wsypać 3/4 jabłek i wymieszać, schować do lodówki do stężenia

galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gorącej wodzie, wystudzić

na jabłka ułożyć biszkopty ile potrzeba, dodać resztę jabłek i wlać tężejącą galaretkę, schować do lodówki na kilka godzin

deser jest przepyszny i szybko się zjada..............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 27.06.2015 20:24
super przepis,fajny deserek
agnieszka214 27.06.2015 19:42
smaczny deserek
martyna94 27.06.2015 18:20
fajny deser
Maridka19 27.06.2015 18:04
Ciekawy przepis .
Stenka 27.06.2015 18:01
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak