Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński jarski

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 3 szt
duża marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
kawałek kapusty
ziemniaki 3 szt
pomidory 3 szt
ugotowanej czerwonej fasoli 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 ziarna
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sól do smaku
masła 1 łyżka
koncentratu buraczanego 2-3 łyżki
śmietanki kremówki 130 ml
czosnku 1 ząbek
posiekanej natki pietruszki 1 łyżka
posiekanego kopru 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński jarski

Buraki,marchew,pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Warzywa włóż do garnka,wlej 6 szklanek wody.Dodaj liść laurowy,ziarna
ziela angielskiego,posól,gotuj na małym ogniu.Pomidory pokrój,podduś z
łyżką masła i odrobiną wody. Przetrzyj przez sitko,dodaj do warzyw.
Włóż pokrojone ziemniaki i kapustę,gotuj do miękkości. Pod koniec
gotowania dodaj fasolę,przyprawę do zup,koncentrat buraczany i
śmietankę. Dodaj roztarty czosnek,natkę pietruszki i koperek,zdejmij z
ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak