Przepis i sposób przygotowania na: Sernik instruktora
Mąkę, margarynę oraz cukier puder wysiekać nożem. Dodać żółtka oraz proszek do pieczenia i szybko zagnieść ciasto. Schładzać w lodówce.
2. Kule orzechowe:
Białka razem z cukrem kryształem ubić na sztywną pianę. Następnie dodać bułke tartą, proszek do pieczeniam orzechy i mąkę. Całość delikatnie wymieszać.
Ciasto kruche rozwałkować, wyłożyc na papier do pieczenia w brytfannie. Na ciasto wykładać kule orzechowe, w równych odległościach.
3. Ser:
Ser biały ucierać mikserem. Dodać pozostałe składniki i jeszcze chwile wyrabiać. Następnie wylać ser, tak aby przykrył kule orzechowe.
Wstawić do piekarnika. Piec od 40 do 50 min.
4. Masa :
W szklance mleka rozrobić żółtka i budynie. W drugiej szklance mleka: cukier kryształ oraz wanilinowy --> zagotowujemy. Na gotujące się mleko wlać żółtka z budyniem. Całość energicznie mieszając odstawić do ostudzenia. Następnie zmiksować z kostką masła na puszystą i delikatną masę.
Roztopić tabliczkę czekolady.
Na upieczone ciasto wyłożyć masę, następnie polać roztopioną czekoladą i posypać rodzynkami.