Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior smażony w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 2 szt
mąka 1 szklana
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior smażony w panierce

Kalafior umyć ,pokroić na różyczki i ugotować al dente , suszyć .Jajka rozbełtać ,dodać pieprzu przyprawy kucharek.Każdą różyczkę obtaczać najpierw w mące ,jajku i bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor.Można podawać z kaszą lub z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 09.07.2015 16:31
lubie taki kalafior :)
Koper 09.07.2015 12:21
Panierowany kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, najlepszy z sosem czosnkowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak