Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj z grilla w marynacie koperkowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 5 łyżek
koperek 1 pęczek
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

ryba

filet z mintaja kostki bez glazury 2 sztuki na osobę

Porada

moje ryby troszkę za długo poleżały na grillu i lekko się wysuszyły ,dlatego ważne aby pilnować stanu upieczenia ryb

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj z grilla w marynacie koperkowej

jeżeli mamy kostki z mintaja mrożone należy je odmrozić i oprószyć solą morską.
sok z cytryny, oliwę, posiekany koperek i przyprawy dokładnie wymieszać.

Do marynaty wsadzić rybę i odstawić do lodówki na kilka godzin.
ryby krótko grillować polewając w trakcie marynatą. Podawać od razu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 09.07.2015 09:13
apetyczne danie podano do zjedzenia
halina17 08.07.2015 20:37
Dobra rybka.
Bernadeta1 08.07.2015 19:24
bardzo lubię rybki z grilla
Janina 08.07.2015 15:15
Fajna rybka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak