Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowo-malinowe crumble

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Nadzienie

brzoskwinie 4
maliny świeże 1 szkl
cukier 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Kruszonka

mąka pszenna 1 szkl
masło 1/4 kostki
cukier 1 szkl
płatki migdałowe 1 garść

Porada

Najlepiej smakuje z lodami waniliowymi.

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowo-malinowe crumble

Przygotowanie owoców: Brzoskwinie umyć, obrać i usunąć pestki. Pokroić w dużą kostkę. Maliny przebrać. Owoce przełożyć do miski, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub kilku mniejszych kokilek.

Kruszonka: masło, mąkę i cukier rozetrzeć palcami, posypać owoce. Całość posypać płatkami migdałowymi. Deser wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Deser będzie gotowy gdy ładnie się zarumieni. Lekko przestudzić i podawać udekorowane miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 06.07.2015 10:30
Bardzo lubię crumble. Pycha!
Krystyna32 06.07.2015 08:05
wygląda pysznie
Malinka 06.07.2015 07:55
Na taki deserek ta ja się piszę... :)
dom-agi 06.07.2015 07:49
Uwielbiam połączenie brzoskwiń i malin :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak