Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderki- brunatne misie
Do mleka dodajemy masę orzechową, podgrzewamy do rozpuszczenia. Na koniec dosypujemy rozpuszczalne kakao, mieszamy do połączenia składników. Proszek biszkoptowy przesypujemy do miski, wlewamy mieszankę mleczno- kakaowo- orzechową oraz rozpuszczone masło. Wszystko dokładnie mieszamy ręką aby powstała zwarta masa. Jeżeli nie uda nam się ulepić kulki musimy dodać więcej masła. Specjalną foremkę typu "ule" w kształcie misia wypełniamy masą.
Każdą figurkę ( wyszło 28 sztuk) układamy w papilotkach. Przy jednym uchu misia wbijamy po jednym motylku. Z posypki wybieramy zielone i różowe bądź czerwone groszki które umieszczamy w miejscach oczu i nosa. Na czekoladowych serduszkach umieszczamy dowolny napis za pomocą barwnika i wykałaczki. Może to sprawić nam trochę kłopotów, ponieważ powierzchnia czekolady jest śliska. Każdemu misiowi "wręczamy" po serduszku i ustawiamy je tak, aby tworzyły wybrany napis.